Gå til innhold

Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
Vi har lettleste bøker på norsk.
Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker.
Du kan bruke PC på biblioteket.
Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe deg studielitteratur.

For mer informasjon om lån, besøk vår nettside: Alt om lån

Alle som er bosatt i Norge har rett til å få lånekort på biblioteket. Det er gratis å få lånekort og du tar med lånekortet når du kommer for å låne.

Personer over 15 år må vise gyldig legitimasjon med bilde og personnummer.
Lånekortet er personlig, og må ikke lånes bort til andre.
Lånekortets eier er ansvarlig for det som lånes på kortet.
Alle nye lånere må sette seg inn i lånereglene slik at disse blir overholdt
Voksne lånere får et nasjonalt lånekort som kan benyttes også i andre bibliotek i Norge. Hvis du allerede har dette lånekortet (fra et annet bibliotek) kan du bruke det.

Lånekort til barn
Barn som går på skolen får et  eget kort som obbevares av kontaktlærer, og alle under 15 år må ha med underskrift fra en av sine foresatte. Foresatte er ansvarlige for det barn låner, og må registrere egen adresse samt evnt. eget mobilnummer eller e-post som kontaktinformasjon. Foresatte har ansvar for å veilede barna slik at de lærer å overholde lånefristene og behandle bibliotekets materiale pent.

Det flerspråklige bibliotek 
Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.

Biblioteket er en gratis møteplass for alle.

Hvordan låne på biblioteket?


Alle som har en adresse i Norge kan få lånekort og det er gratis. Her finner du informasjon om lånekort og låneregler i vårt bibliotek.

 

PressReader


PressReader er en avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk.
Les mer her.

Ny i Norge - nyheter på flere språk

Med Ny i Norge vil NRK gi nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Målet er at tilbudet, som i hovedsak, omfatter lokale nyheter og reportasjer fra hele landet, bidrar til en større forståelse av, og integrering i, det norske samfunnet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge. Foreløpig presenteres innholdet på arabisk, dari, kurdisk, somalisk og tigrinja.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.

Hva kan biblioteket hjelpe deg med?

Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
Vi har lettleste bøker på norsk.
Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker
Du kan bruke PC på biblioteket
Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe deg studielitteratur.