Gå til innhold
  • 29. juli 2020

Lesekampanje for alle barn som går i 1. – 7. klasse.

1. juni startet Sommerles – sommerens kuleste lesekampanje for deg i 1.-7. klasse! – du kan fortsatt bli med!

Sommerles er en digtal lesekampanje som varer fra 1. juni til og med 31. august. Du må først lage deg en bruker på sommerles.no (her ser du hvordan du gjør det) og etterpå kan du registrere alt du leser i denne perioden. Når du klarer level 10, 20 og 30 kan du hente premie i biblioteket. Det vil også bli noen ekstra premier til de som kommer over level 40. Det er gratis å delta.

Se film om Sommerles

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv! For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i levels. I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du får beskjed når du kan hente nye, kule premier på Lenvik bibliotek. Du får også digitale troféer til profilen din på nettsiden, klarer du å samle alle de digitale troféene?

Til foreldre/foresatte
Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.

Hvis ditt barn ikke har vært med på Sommerles før må en foresatt gi tillatelse til at barnet skal få være med. Denne tillatelsen gir man når man registrerer en bruker i Sommerles.

Mer informasjon om Sommerles finner dere her.

Sommerles er en sommerlesekampanje for barneskolen – utvikla i 2014 av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og Snuti AS.